TPrintPreview. Doesn't work correctly under NT

Please post bug reports, feature requests, or any question regarding the DELPHI AREA products here.

TPrintPreview. Doesn't work correctly under NT

Postby flydragon » June 16th, 2004, 8:59 am

Hi! I'm new here.

I've made a little program using TPrintPreview.
This program works correctly on WinXP, but not under NT.

In the preview (on NT) the pages are not complete.
In a first time, i thought that the page resolution was wrong, but the resolution is correct.
The same program, with the same document, under NT doesn't print correctly. The pages are printed without the bottom part.

If someone can help me, thanks...

Thanks for your time.

**flydragon**
flydragon
Active Member
Active Member
 
Posts: 6
Joined: June 16th, 2004, 8:44 am

Postby Johnny_Bit » June 16th, 2004, 5:28 pm

That's Weird... in my program, that uses print preview everything's ok under Win NT 4.0 SP 6, Win 2000 SP 3 and Win XP SP 1, Also it works on Win 98 SE and Win 95 OSR 2 without any problem with print/printpreview. Maybe it's or window version fault, or your code...
Johnny_Bit
VIP Member
VIP Member
 
Posts: 455
Joined: June 15th, 2003, 9:56 am

Postby flydragon » June 21st, 2004, 9:29 am

I know, maybe my code is wrong, but the same code works correctly under XP.
I think the problem could be caused by DLLs and Windows graphic libraries (wingdi, etc...). It is possible?
However my NT is 4.0 SP 6; it should works correctly... boh..?

Thanks a lot for your answers.. thanks!!

**flydragon**
flydragon
Active Member
Active Member
 
Posts: 6
Joined: June 16th, 2004, 8:44 am

Postby Johnny_Bit » June 21st, 2004, 8:44 pm

Small tip: If General demo works, and your application not, than it's your fault, else it's Windows or PrintPreview fault. try (if possible) compile your program under NT 4.
Johnny_Bit
VIP Member
VIP Member
 
Posts: 455
Joined: June 15th, 2003, 9:56 am

Postby flydragon » June 22nd, 2004, 12:43 pm

WOW! now anything works correctly...
I found the bug: richedit20.dll and richedit32.dll.
I monitored the executable program, and I saw that it calls this two dlls.
I copied the files from Xp to Nt... and magically everything is right.
thanks for your time...

bye!!

**flydragon**
flydragon
Active Member
Active Member
 
Posts: 6
Joined: June 16th, 2004, 8:44 am


Return to DELPHI AREA Products

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron